De broers Schleck met Trek

27-02-11
Maandenlang is er reikhalzend naar uitgekeken: de presentatie van het nieuwe team geformeerd rond Andy en Frank Schleck. Op 6 januari jl. is Team Leopard-Trek gelanceerd in de hoofdstad Luxemburg van het gelijknamige groothertogdom.
Eerst een korte toelichting: Leopard is de naam van het bedrijf van manager Brian Nygaard, het brein achter de nieuwe superploeg. Trek is de fietsenfabrikant die eerder materiaal leverde waarop Lance Armstrong en Alberto Contador menig Tour de France wonnen. Voor de Luxemburgse formatie rijden verder renners als Fabian Cancellara, Jakob Fuglsang, Linus Gerdemann en Daniele Bennati. Ook de Nederlanders Joost Posthuma en Tom Stamsnijder komen uit voor Team Leopard-Trek.

"We wilden een sterk, competitief team formeren. Maar ook een zeer diverse ploeg", wijst manager Nygaard op de vele nationaliteiten binnen de formatie. Over de financiën achter de equipe doet hij niet geheimzinnig: "We wilden een uniek marketing-concept neerzetten waar meer bedrijven van zouden profiteren. Nu zijn Enevos, Mercedes en Trek de drie geldschieters zonder wie we hier nu ook niet hadden gestaan."

Enevos is een groot energiebedrijf in Luxemburg, Mercedes levert onder meer de auto's aan het team en Trek is de materiaalsponsor. Volgens Nygaard heeft de ploeg voldoende financiële armslag om minimaal vier jaar vooruit te kunnen. "Leopard is het bedrijf dat het team vormt. De identiteit van het team zal altijd Leopard blijven. We hebben geld beschikbaar voor vier jaar en de komende jaren zal het team Leopard-Trek heten. De fietsen waarop gereden wordt zijn de Trek Team Edition Madone 6.9 SSL & Team Edition Speed Concept 9 Series".

Lees meer over de bijzondere Trek racefietsen op: www.trekbikes.com/nl/nl/

Reacties op 'De broers Schleck met Trek'

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reken de som uit Geef een nieuwe code