Racefietsen tot 1500 Euro getest

01-06-12
Op het Zeeuwse vlakke land werden de fietsen van verschillende merken getest en beoordeeld. Deze jaarlijkse Test uitgevoerd in opdracht van de Telegraaf geeft onze weer wat inzichten in de nieuwste modellen fietsen.

In deze test zijn enkel de racefietsen tot 1500 euro getest, de 'zogenaamd' goedkopere modellen. De resultaten van de test:

Koga Kimera wordt een zeer fijne fiets gevonden door de testers Ze zijn enthousiast over de snelle reactie van de fiets. De Koga Kimera heeft een zeer stijf frame en is redelijk afgemonteerd met Shimano 105. De fiets kreeg van een van de tester een 9 voor rijgedrag, dus dat kunnen we een toppertje noemen.

Over de Giant Defy 0 zijn de mening van de testers meer verdeeld maar komt zeker zeker goed uit de bus. Fiets geeft een goed gevoel, schakelt soepel en rijdt fantastisch, is een van de meningen. Er is echter wat minder enthousiasme over het design. De fiets is zwart.

Een fiets met een wat degelijkere (saaie?) uitstraling is de Cannondale Caad 10 105 Triple. De rijkwaliteiten van deze fiets overstijgen echter de verwachtingen van het uiterlijk. De fiets krijgt een 8 voor rijgedrag en dat is toch wat telt!

Cube Peloton Race bleek vooral geschikt voor kleinere fietsers. De korte afstand tussen stuur en zadelpen werd door de (wat langere) tester als wat ongemakkelijk ervaren.

Trek 2.1 werd door de wat langere renner zeer goed gevonden. De fiets reed heerlijk was de reactie. Beter nog dan de wat duurdere concurrenten.

Over de Centurion Hyperdrive 3300 waren de meningen zeer uiteenlopend. Waarbij een meerderheid de fiets als traag, rammelig en log ervoeren, vond de ander de fiets prima.

De Ridley Phaeton R. „ werd als zeer comfortabel bevonden. Lekkere directe rem, en voldoende krachtoverbrenging.

De Merida Race Lite 904-com werd wat minder beoordeeld. Hij zou niet lekker zitten en niet zo stabiel sturen.

Aldus de test.

bron: De Telegraaf Fietstest

Reacties op 'Racefietsen tot 1500 Euro getest'

ksmcBQJy zegt:

A plinaesgly rational answer. Good to hear from you.

Geplaatst op: 24-06-2016 23:17
Dit bericht is niet OK!
Reken de som uit Geef een nieuwe code