Test Sportieve allrounders

05-08-11
Het blad Toeractief van de ANWB heeft 13 sportieve allrounders onder de 800 euro voor u getest en dit zijn de resultaten.

Het testteam van Toeractief heeft de fietsen getest op een parcour van 4 Km waarin alle facetten van het sportieve allround fietsen uitvoerig uitgeprobeerd zijn. Dit houdt in dat men de fietsen een steile klim en een goede afdaling heeft laten maken.
Er is een onderscheid gemaakt tussen fietsen met een naafversnelling en fietsen met derailleur versnelling. Bij fietsen met een naafversnelling bevindt de versnelling zich in de naaf en is dus minder kwetsbaar voor vuil en water en aldus minder onderhoudsgevoelig. Het voordeel van de derailleur versnelling is dat er een veel hoger aantal versnellingen mogelijk is en dat het gewicht van de fiets lichter is, een pluspunt bij heuvelachtig terrein.
De algemene conclusie van Toeractief is dat de meeste fietsen die getest zijn van hoge kwaliteit zijn. Uiteraard zijn er fietsen die erboven uit stijgen.
Bij fietsen met naafversnelling is de Giant Rico CS1 als best getest Op gedeelde tweede plaats staan de Sparta Pallas en de Trek L300
De Giant Rico CS 1 oogt een tikje saai maar fietst zeer sportief en is daarnaast erg licht van gewicht (slechts 15,8 Kg). De Sparta Pallas wordt een heerlijke fiets gevonden met zeer goede rijeigenschappen, alleen het brede stuur wordt wat minder gewaardeerd. De Trek L300 rijdt heerlijk en de voorverlichting geintegreerd in de voorvork wordt heel mooi gevonden. De fiets heeft echter wel een ietwat smal zadel en kleine remgrepen.

Bij fietsen met derrailleurversnelling zijn de Gazelle Medeo Plus en de Puch Country Plus als beste uit de test gekomen. Bij de Gazelle Medio Plus viel vooral op dat het rijcomfort heel groot is. daarnaast rijdt de fiets heerlijk en is zeer degelijk afgewerkt.
De Puch Country Plus rijdt zalig en heeft een zeer luxe afwerking en een zeer sportieve uitstraling. Een mooie fiets, alsdus de testers van toeractief.

Voor de volledige testresultaten van de Toeractief fietstest 2011 kunt u kijken op http://www.anwb.nl/binaries/pdf/vrije-tijd/toeractief/testen/1104fietstest.pdf

Bron: ANWB.nl

Reacties op 'Test Sportieve allrounders'

R1546moaL1L zegt:

There are some atnb-tiotngraebing points in time in this post but I dont know if I see all of them middle to heart. There may possibly be some validity nevertheless I will take hold opinion till I appear into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as effectively

Geplaatst op: 25-06-2016 06:22
Dit bericht is niet OK!
Reken de som uit Geef een nieuwe code